Hagelberg-Raekallion sukuseura 30 vuotta

Juhlakokous Porin Yyterissä 11.8.2007
Merja Almonkari

Olo oli kuin ulkomailla. Aurinko paahtoi kuumasti ja meren aallot houkuttelivat hikistä sukukokousväkeä uimaan Yyterin kylpylähotellissa elokuisena lauantaina. Sukuviiri nousi kuitenkin kylpylähotellin lipputankoon ajallaan ja Satakunnan laulu kajahti noin 60 sukulaisen voimin ilmoille varsin mallikkaasti jo aamupäivän päätteeksi.

Varsinainen kokous pidettiin iltapäivällä ja se alkoi perinteiseen tapaan osanottajien esittelyllä klaaneittain. Kokouksessa käsiteltiin normaalit vuosikokousasiat puheenjohtaja Turkka Tuomen johdolla ja Leena Lehtiniemen toimiessa sihteerinä.  Esityslistan asioista eniten keskustelua syntyi jäsenmaksusta ja sukuseuran tulevaisuuden toiminnasta. Jäsenmaksu korotettiin 12 euroon. Sukututkimuksen yhteydessä pohdittiin muun muassa uuden sukukirjan kokoamista tai ainakin vanhan päivittämistä.

Suvun tuntemusta haluttaisiin lisätä myös tuomalla Rakeita-lehteen elämänläheisiä tarinoita ja haastatteluja siitä, miten sukulaiset ovat eläneet tai elävät nykyään. Myös suvun uudet jäsenet kiinnostavat. Pälvi Teppo ja Vuokko Auvinen esittivät suvun tarinoiden kokoamista kirjaksi. Suvun vanhimpia jäseniä tulisi pikaisesti ryhtyä haastattelemaan. Jutta Telivuo korosti suvun myyttien kiinnostavuutta. Pitäneekö paikkansa, että "Tuomen miehet ovat kilttejä, naiset vahvoja tahtonaisia"? Myös suvun ammattien kartoittaminen sai kannatusta.

Kokouksessa valittiin hallituksen uusiksi jäseniksi Seija Hautoniemi ja Pentti Raekallio. Seuraavan sukukokouksen ohjelmaan kaivataan monimuotoisuutta, rentoa ja sukulaisia toisiinsa tutustuttavaa ohjelmaa. Paikoiksi ehdotettiin Helsinkiä, Hämeenlinnan Aulankoa, Turkua, Lahtea, Ähtäriä ja Lappajärveä.

Sukuseuran 30-vuotisjuhlan kunniaksi julkistettiin sukuseuran oma postimerkki. Yrjö Räikkälä esitteli suunnittelemansa juhlapostimerkin, jota suvun jäsenet voivat tilata. [ohjeet merkin tilaamiseksi]

Juhlaohjelmaan kuului Matti Räikkälän historiallinen katsaus sukuseuran 30-vuotiseen taipaleeseen.

Juhlapäivän iltaohjelma alkoi maljan nostamisella merkkipäivän kunniaksi. Sukuseuran puheenjohtaja Turkka Tuomen johdolla skoolattiin iloisesti ja hyvillä mielin päivänsankarille. Iltaa istuttiin Merisalissa maittavan saaristolaispöydän antimien ääressä.

Juhlaillalliselle toi tunnelmaa 10-vuotiaan Leona Telivuon esittämä viulumusiikki.

Yksi illan kohokohdista oli suvun henkilöiden tarinoista koottu esitys "Aikamatka sukupuuhun". Kuvaelmassa esiintyi yhteensä 22 sukumme jäsentä. Esiintyjien iät vaihtelivat 2-vuotiaasta 70-vuotiaaseen. Tarinaa kuljetti eteenpäin kertoja, taustalla valkokankaalla nähtiin eri aikakausiin liittyviä valokuvia ja videoleikkeitä.

Yksi illan kohokohtia oli myös perinteiset arpajaiset. Palkintoja oli kertynyt varsin runsaasti. Muun muassa sukumme taiteilijoiden ja taitavien käsityöharrastajien teokset pääsivät uusiin koteihin. Nuoret onnettaret suosivat monia ja joitakin ihan toistamiseenkin.

Illan epävirallinen ohjelma jatkui pikkutunneille asti. Tarjolla oli kuutamouintia, istuskelua lämpimässä yössä hulvattomien sukulaisten hyvässä seurassa sekä vauhdikasta menoa tanssilattialla orkesterinkin kehuessa sukumme vauhtiveikkojen tanssitaitoja. (tästä viimeisestä vaiheesta emme julkaise tässä kuvia - toim.huom.)

Kuvat käytettävissä olevasta suppeasta valikoimasta. Kuvaa klikkaamalla saa sen suuremmaksi

paikalle saapuneista ne jotka olivat mukana vuonna 1977